štvrtok 29. marca 2012

MAJSTROVSTVÁ SVETA SUN CITY SOUTH AFRICA 2012

Dňa 23-24.3.2012 sa konali Majstrovstvá sveta a Svetový pohár v Sun City v Juhoafrickej republike.Naša skromná 12 členná výprava (4 tanečníci´+ 12 ľudí ako "štáb") sme odlietali už 16.3 z letiska Viedeň. Vtedy sme ešte ani len netušili, aký úžastný výlet nás čaká.
Medzizastávku sme mali v Dubaji, a odtiaľ rovná čiara do Cape town.
Miminka (Marína Opltová) sa rozhodla, že keď už letíme do Juhoafrickej republiky, tak nech z toho niečo aj máme a vidíme kúsok krajiny.



17. marca sme doleteli do Cape town kde sme ostali 3 dni. Za tento čas sme stihli obhliadku mesta, boli na Water front, vyviezli sa na Table Mountin,Boli na najjužnejšom bode Mys Nádeje, navštívili Simon town a kúpali sa s tučniakmi.
19.marca sme ráno vnútroštátnu linkou odleteli do Johanesburgu, kde nás už na letisku čakala bývalá slovenská reprezentantka a určite všetkým známa bývalá Lentilka Ivanka , teda Fifa :-)
Pripravila pre nás krásny program, ukázala nám mesto, videli sme Soveto (čieto černošskú oblasť), dom Mandelu (bývalý a najslávnejší Juhoafrický prezident) a večer sme boli pozvaní na domácu grilovačku :-)

A aby som nezabudla! Fifa Vás všetkých moc pozdravuje!
Po dni strávenom v Johanesburgu sme sa mikrobusom a dvojhodinovej ceste presunuli na Safari Bakugung, vzdialenej 5 min od Sun City.
Na safari sme ostali tri noci, 2x sme absolvovali jazdu po safari, jedno večerné a jedno ranné ( odchod 5:15)!
Safari bolo úžasné, videli sme neuveriteľné množstvo zvierat ako napr. slony, žirafy, levy, antilopy, pakone, zebry, hrochy atď. a zažili sme púštnu búrku.




Po krásnom safari sme sa v piatok ráno presunuli do Sun City dejsika Majstrovstiev Sveta a Svetového poháru.
Už hneď od začiatku všetko fungovalo ako má, bez problémov sme sa zaregistrovali a ubytovali v hoteli, kde sme bývali so všetkými ostatními súťažiacimi z celého sveta. Prvý deň sa súťažilo vo všetkých hip hopových disciplínach a disco dance sólo ženy mali prvé kolo. Tu sme sa stretli aj s druhou slovenskou mimivýpravou z Districtu.
Súťaž sa začínala až večer o 4, takže sme mali dosť času na prípravu.
V hip hopoch sa nám síce nepodarilo prebojovať do finále, ale dievčatá nesklamali a výborne nás reprezentovali. Konkurenica však bola veľmi veľká, keďže 85% súťažiacich tvorili Juhoafričania, a tí, ktorí ich na svetovej súťaži už zažili vedia, o čom píšem :-)
V disco dance sólo ženy sme mali 3 zátupkyne. Aj keď súťažiacich nebolo veľa, tak ani náhodou konkurencia nebola menšia :-)
Napokon sa do semifinále podarilo prebojovať iba Martine Rošovej zo súboru Assos Nelux Bratislava (kt. nakoniec skončila 8 a len dva krôčiky ju delili od finále :-). Viktória Borovská skončila 12. prvá pod čiarou do semifinále a Veronika Vikrutová 20, obe zo súboru District dance Bratislava.
Na druhý deň sa pokračovalo všetkými ostatnými Disco kategóriami. Naše reprezentantky boli úspešné a so všetkým sa prebojovali do finále.
Kristína Kudlíčková nakonieec skončila na 4.mieste v disco freestyle ženy HVK, na 3.mieste skončila disco dance skupina Assos Nelux  Bratislava aj napriek menšiemu počtu, iba 4-roch dievčat. V disciplíne disco dance duo HVK nás reprezentovali 3 duá, kde sa všetky tri prebojovali do FINÁLE!
nakoniec to dopadlo nasledovne:
4.miesto: Martina Rošová,Kristína Kudlíčková- Assos Nelux Bratislava
6.miesto: Viktória Borovská, Veronika Vikrutová - District dance Bratislava
7.miesto: Erika Zálesňáková, Barbora Šuleková- Assos Nelux Bratislava


Po týchto dvoch súťažných dňoch nás čakali ešte dva dni opalovania, kúpaia a nič nerobenia :-). Boli sme na vlnách, videli Lost City, pre všetkých sme boli atrakciou a našli si mnoho nových kamarátov a kontaktov. :-)
A keď to zhrniem nakoniec?
Súťaž bola perfektná, s výsledkami sme maximálne spokojní, na deti sme veľmi hrdí , krajina je úžasná a ľudia ešte viac.
Vôbec sme sa nestretli s nebezpečenstvom, kriminalitou a pod , zažili sme krásne chvíle, výbornú  dovolenku, krásnu súťaž, ešte stále sme v eufórii a už teraz hľadáme dôvody a čakáme na ďalšie súťaže pretože veríme, že sa tam budeme môcť dostať opäť a čo najskôr ešte raz! 
A pre všetkých čo ste neboli, aj keď je to finančne náročnejšie , ak budete mať možnosť, ďalšiu šancu isto nepremeškajte!
Dominika Kocourková :-)