nedeľa 22. apríla 2012

Se Dance Cup 2012

V dňoch 13.-14.4. sa konal SeDanceCup v Senici ktorý pre nás pripravil tanečný súbor Scream Senica. Súťaž sa konala v príjemnom prostredí kultúrneho domu. Na súťaži už od rána prevládala príjemná súťažná atmosféra už hneď od skorého rána. Súťaž mala veľmi pekný priebeh počas celých dvoch dní a končila a aj začínala v prijateľný čas. Súťaž moderoval ako každý rok známi a všetkými obľúbený Janko Slezák.



Veľmi pozitívne hodnotíme aj to že strážnici a iný ľudia ktorých organizátori dali mali prehlad o súťaži a vedeli nám povedať kedy čo prebieha, taktiež zdravotnú službu ktorá sa k nám vedela dostať za krátky čas keď sme ju pri úrazoch potrebovali a ja že sa tam nachádzala Česká firma Elis Dance Sport ktorá tam predávala rôzne potreby pre tanečníkov takže sa vždy dali dokúpiť niake doplnky na spestrenie kostýmov. Súťaž v Senici hodnotíme ako veľmi dobrú a dúfame že sa v Senici stretneme aj o rok :)





pondelok 2. apríla 2012

Dance Mania 2012

Dňa 31.3.2012 nás opäť v Považskej Bystrici privítal tanečný klub STELLA na súťaži Dance Mania 2012. Súťaž sa ako vždy konala v príjemnom prostredí športovej haly ktorú už všetci dobre poznáme. Na súťaži sa tancovalo v disciplínach hip hop a disco dance všetkých vekových kategórii. Tanečná plocha bola rozdelená na parket A a B čo umožnilo väčší počet disciplín v jeden deň ale zároveň bránilo poriadne si vychutnať všetky disciplíny najmä ak si človek chcel pozrieť tanečníkov ktorý mali na oboch plochách sólovú minútu v rovnaký čas.

Veľmi pozitívne ale hodnotíme to že si mohli na pohárovej súťaži po dlhej dobe zatancovať aj naši dospelí muži ako v disco tak aj hip hop sólach.
Disco disciplíny boli delené ako aj v Leviciach na kategóriu A a B. Tanečníci aj tréneri hodnotili súťaž ako veľmi dobrú ale našlo sa aj zopár nedostatkov medzi ktoré patrí napríklad fakt že nebola viditeľná zdravotnícka služba ktorú v ten deň zopár tanečníkov aj potrebovalo, taktiež chýbala súťažová atmosféra ktorú sme zažili v Leviciach, ale túto vec organizátor asi niako výrazne neovplyvní.

Taktiež by sme chceli podotknúť hudbu ktorá bola síce výberom skladby veľmi dobrá ale niektorým tanečníkom prekážalo pomalšie tempo ktoré ich vraj hlavne pri sólach dosť vyčerpávalo. Ale taktiež musíme pripomenúť aj pozitívne veci ako boli tanečné vystúpenia Stelly, rýchly priebeh vyhodnocovaní, udržiavanie prázdnej prvej rady čo zjednodušovalo pohyb po hale a taktiež aj ukončenie súťaže o 20:00 takže sa tanečníci vrátili domov v priateľný čas a aj rozdelenie dňa tak že pol dňa bol hip hop a pol dňa disco takže niektorý tanečníci mohli vycestovať domov aj skôr. Ešte raz ďakujeme Soničke Bandúrovej Kardošovej za krásnu súťaž a dúfame že sa o rok znova stretneme v Považskej Bystrici.