štvrtok 24. mája 2012

Majstrovstvá Slovenska

Tohtoročné Majstrovstvá Slovenska sa odohrali na troch rozličných miestach. Ako prvé sme mali Majstrovstvá Slovenska v sólových a duových disciplínach v štýloch hip hop, disco dance a street dance show a taktiež sa tu konal tanečný pohár v sólach a duách disciplín disco dance a hip hop z ktorého sa finalisti mohli dobrovolne prejsť do disciplíny MSR. Súťaž sa konala ako vždy v príjemnom prostredí Kultúrneho domu v Šali ktorý už väčšina z nás dobre pozná. Súťaž prebiehala pokojne až ku koncu kedy došlo k pár zraneniam tanečníkov hlavne v preplnených spoločných minútach, preto sa na ďalší deň porota a organizátori dohodli na zrušení úvodnej spoločnej minúty aby sa vyšlo zraneniam a taktiež časovému sklzu z prvého dňa. Tanečníci boli so súťažou spokojný až na niektoré pesničky v disciplýnach hip hop na ktoré sa im vraj zle tancovalo.

Ako ďalšie nasledovali Majstrovstvá v disco a street dance show skupinách, formáciach a freestyle sólach ktoré organizoval klub Assos Nelux Bratislava v Istropolise kde sa konal aj minuloročný Nelux Dance Cup. Súťaž pekne prebiehala už od rána a bez zranení. Organizator taktiež pripravil stánok s občerstvením kde si mohli tanečníci počas dna kúpiť niečo na jedenie rovnako ako aj odkladový priestor na kulisy kde mal každý klub vyznačené svoje miesto. Taktiež počas súťaže prebehlo pekné predstavenie poroty kde Hanka Švehlová pekne privítala a divákom porozprávala o danom porotcovi, jeho klube a jeho výsledkoch a pôsobení v STODIDO. Taktiež boli na súťaž pozvaný aj V.I.P. hostia medzi ktorých patrili Ivana Kičikoleva, Jaroslav Bekr a Magdaléna Kadúcova.


Poslednou súťažou MSR bol THE NEXT STEP v Košiciach kde boli majstrovské discipliny v hip hop skupinách a formáciach a taktiež poharova súťaž hip hop sól, duu a HVK battle. Na súťaži bola pravá hip hop atmosféra a taktiež pekná tanečná plocha ktorá vraj bola ale pre tanečníkov moc klzká. Ako velké pozitívum hodnotíme že porotu tvorili odoborný hip hopový porotcovia. Niektorým ľudom však prekážali veci ako napr. jedálny lístok v bufete čo znamenalo že na raňajky museli mať hned párky, rýchle vyraďovanie v disciplíne hip hop battle HVK kde z vyše 40 tanečníkov hned postúpilo 8 ľudí do finále a nápadné uprednostňovanie niektorých klubov.

Toľko k tohtoročným Majstrovstvám Slovenska  a dúfame že o rok to bude ešte lepšie ako tento :)